19 Temmuz 2013 Cuma

Kadınların Ne Dediği Değil, Erkeklerin Ne Anladığı Mühim Olan!

1 yıl, 1 aylık evli biri olarak yine ahkam keseceğim, yesss!

Mesele ne kadarlık evli olduğun da değil aslında. Mesele kadınların söyledikleri erkeklerde nasıl yankılanıyor!


Hayatım boyunca gözlemci ruhum bana çoğu zaman fayda sağlamıştır. Faydalar çoğalınca eylemler devam eder bende. Ne olduğu mühim değil!

Bir kadının ilk gördüğü ve tanıdığı erkek babasıdır ve eğer varsa erkek kardeşidir. Ama baba karakteri itibarı ile model oluşturma mertebesinde 1. sıradadır her zaman.

Şimdi hal böyle olunca bir kadın eğer şanslıysa ve babası varsa işe babasını tanımakla başlar... Tüm tepkimeleri onla ölçer... Sonra okul hayatı, iş hayatı, sosyal çevre filan derken bir bakar ki kazın ayağı öyle değil...

Dışarıda babasına benzeyen ve benzemeyen tonla adam var. Hepsinin bir iyi bir de kötü halleri var. Hepsinin anladığı dil birbirinden ayrı. Ama zaman geçer ve anlar ki; hepsi ÖZÜNDE AYNI!

Erkekler az biraz çocuk, az biraz bencil, az biraz kıt, az biraz ekstra XL, az biraz da öküzden hallice, bazıları ise öküzle ölümüne savaşır cinsten!

Sen dersin "neden, nasıl" o der ki "neden neden, nasıl yani nasıl"?, Sen bir soru sorarsın, o da sana soru ile cevap verir... Sen dersin "bak burada yanlışsın, doğrusu bu..." O der "Sen birşey bildiğini iddia ediyorsun, ama hiçbirşey bilmiyorsun" Ama az gider, uz gider, dere tepe düz gidemeden senin dediğin doğru çıkar. Peki, bunu kabul eder mi? Tabii ki etmez! 

En sinirli olduğun anda kafanda milyon tane soru cevaplanmak için kendini parçalarken beyimiz karşında gayet rahat "ne var şimdi, ne rahatımı bozuyorsun, ne güzel belgesel izliyorduk" kıvamında suratına avaaal avaaal bakar.

"Neden böylesin sen, niye bu kadar rahatsın?" diye sorarsın. Aldığın cevap senin bir arpa boyu kadar bile ilerleyemediğini balyozla indirir kafana! 

"Nasıl olmam gerekir ki?", 
"Ortada bu kadar büyütelecek ne var ki?", 
"Sen herşeyi çok abartıyorsun", 
"Öff, tamam hallederiz."

Aslında mantıkları o kadar düzdür ki... Çetrefilli ve alengirli olan hiçbir şeyle uğraşmak istemezler. Onlara zor ve yorucu gelir. Hayatları boyunca hayatlarını devam ettiren (çalışmak hariç) herşeyleri önüne hazır geldiği için bu yol onlar için "şimdi iyi bir nefes almayan ölü taklidi yap" demekle aynı zorluktadır. Ve hiç işlerine gelmez.

Sonuç olarak kendimiz konuşur kendimiz dinleriz. Bazen devreleri yanar. Arada size "tamam, senin dediğin gibi yaparız." dedikleri anı kayda almak gerekir. Çünkü bir sonraki sefere bu söz en zor anında "valla ben yapmadım örtmenim" diyen çocukla aynı kıvamda bir psikoloji olduğu için unutulur gider ve tekrarlanır.

Hoş siz istediğiniz kadar kayda alın... Sizin onlara sunduğunuz tüm eleştirler bir kulaktan girip diğer kulaktan çıkma eylemini dahi gerçekleştirmeden havada imha oluverir. 

Özetle: boşa uğraşmayın demek isterdim ama ne yazık ki bu yalana kendim bile inanamıyorum.

Allah hepimize kolaylık ve sabır versin demekten kendimi alamıyorum.

Güzel hafta sonları :)

Gözde

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...